Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Hernandez-ügy folytatása

2013.07.04

 

Az ügyészség nyilatkozata szerint az Odin Lloyd meggyilkolásával gyanúsított mindhárom ember őrizetben van már, akik június 17. éjszakáján Odin Lloyd mellett a Nissan autóban voltak, amelyet Aaron Hernandez vezetett. Az elsőnek letartóztatott Hernandez óvadékra vonatkozó indítványát közben már el is utasították, így marad az előzetes letartóztatás alatt. Carlos Ortizt is már korábban letartóztatták Connecticut államban engedély nélküli fegyvertartásért a Hernandez üggyel kapcsolatban. Ortiz és Hernandez mellett a harmadik férfi, Ernest Wallace ellen országos körözést adtak ki a hatóságok a gyilkossággal kapcsolatban. Ezek után múlt pénteken Wallace Floridában fel is adta magát.
 

carlos-ortiz-aaron-hernandez-ernest-wallace-600x337.jpgOrtiz, Hernandez, Wallace

Carlos Ortiz kihallgatása során jutott a rendőrség tudomására egy titkos apartman, amelyet Aaron Hernandez bérelt havi 1200 $-ért. A hatóságok azon feltételezése alapján, hogy az apartman bizonyítékokat rejthet a Lloyd-gyilkossággal kapcsolatban, házkutatást tartottak. Ennek során több doboz lőszert, egy fehér kapucnis pulóvert, és egy kék színű sapkát találtak. Feltehetőleg az említett ruhadarabokat viselte a volt Patriots játékos a gyílkosság estéjén, több kamera felvételen is hasonló öltözetben látszik Hernandez.
 
Talán az emberölés indítékának megtalálásában is jó nyomon halad a rendőrség.  A nyomozás során a safiro-furtado.jpghatóságok látókörébe került egy 2012-es kettős gyilkosság is, amelynek köze lehet az ezév június 14-én elkövetett bűncselekményhez. Tavaly július 16-án  Safiro Furtado-t és Danielabreu01.jpg Abreu-t lelőtték a kocsijukban egy piros lámpánál várakozva. Állítólag a meggyilkolt Odin Lloyd-nak olyan információi voltak a korábbi bűntényről, amely szerint Hernandez kapcsolatba hozható azzal, és ez szolgálhatott indítékul a kivégzéséhez.
Egyes hírforrások szerint Hernandez letartóztatása előtt egy nappal egy férfi polgári pert is indított Hernandez ellen, annak okán, hogy idén februárban Hernandez fejbe lőtte őt egy floridai éjszakai bár előtt miután vitábaalexander-bradley.jpg keveredtek. Plaintiff Alexander Bradley azt állítja, hogy a lövés következtében vakult meg a jobb szemére. Bradley furcsa módon az akkori nyomozás során úgy nyilatkozott, hogy nem ismerte fel a támadóját. Mostanra viszont visszatért az emlékezete, és elmondása szerint néhány éve ismerték már egymást Hernandezzel, akinek pár dolgot megtett korábban.
-81.jpgAz üggyel kapcsolatos további hír, hogy Aaron Hernandez letartóztatását követő kirúgásának eredményeként szinte azonnal megszüntette a Patriots a 81-es mezek és a játékossal kapcsolatos relikviák árusítását. A csapat az eladás megszüntetésével egyidejűleg lehetőséget biztosít a Hernandez-mezek másik Patriots mezre való ingyenes kicserélésére is július 6-7-én.
Azonban amellett, hogy sokan szabadulnak majd meg a 81-es számmal ellátott mezektől, vannak akik most szereznének ilyen emléktárgyat. Ennek köszönhetően a különböző internetes aukciós oldalakon igencsak megugrott az ára a Hernandez-mezeknek, akár húszszoros áron is keltek el darabok, de volt olyan is, hogy mindössze 99 centről indult a licit és végül egy nappal később 200 $ fölött vitték el.