Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Best plays of 2012 - the running plays

2013.08.03

 

5. Karrierje leghosszabb futásával jelentkezik az ötödik helyen a tavaly még new orleans-i, jelenleg Jets játékos, Chris Ivory. A három éve draftolatlanul a ligába kerülő Ivory az Atlanta Falcons elleni meccsen áttöri a blokkokat, és miután állva marad a karjával is kiválóan dolgozik, hogy távol tartsa a védőt. Ennek pedig egy 56 yardos TD a jutalma, amelynél valójában jóval többet fut, mivel irányváltoztatás után keresztbe fut a pályán. A listás futójáték 0:31-nél jön.

 

4. DeMarco Murray, a Dallas Cowboys másodéves futója még nem fért be az érmesek közé a New York Giants elleni győztes meccsen mutatott menekülésével. Murray egy kis kavarodás, egy jobb, bal, jobb kombináció, és néhány lerázott szerelés után megtalálta az utat egy 48 yardos futáshoz, ami ugyan TD-t nem ért, de egészen az ellenfél 25-ös vonaláig vezetett.

 

3. A dobogó harmadik fokára a Miami Dolphins rutinos, egykori elő körös futója, Reggie Bush táncolt be egy Indianapolis Colts elleni twisttel. Bush a 18 yardos TD során gyakorlatilag az egész Colts védelmet meghintáztatta.

 

2. A Cleveland Browns első körös újonca érdemelte ki a második helyet a Cincinnati Bengals elleni TD-jével, amelynek eléréséhez négy szerelési kísérletet is el kellett hárítania, méghozzá egy az egyben mindegyik védővel szemben. Az ezüstérmes futás 0:24-nél következik.

 

1. 2012 legjobb futójátékát pedig az Indianapolis Colts szintén első éves RB-je, Vick Ballard mutatta be a Tennesse Titans elleni meccsen. Egy oldalpassz után mindössze 21 yardot kellett megtennie a célterületig, de mivel érkeztek a védők, ezért az utolsó 5 yardot a levegőben úszva, bevetődve tette meg. És ha még ez nem lett volna elég az első helyhez, akkor hozzáteszem, hogy mindez győztes TD-ként született a hosszabbításban.

A különleges teljesítményről elemzés is készült: http://www.youtube.com/watch?v=C0z5Ye3fC9Y