Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Matt Ryan újraszerződött, Percy Harvin megsérülést

2013.07.26

Ahogy várható volt több franchise QB után Matt Ryan is új szerződést kötött klubjával, az Atlanta Falcons-szal. A kontraktus öt évre szól több mint 103 millió $-ról, amelyből 59 milliót garantáltan megkap. Ezzel Ryan az ötödik matt-ryan.jpglegjobban kereső játékos lesz 2013-ban, viszont a fixen kifizetett összeg a legmagasabb az NFL történetében. Korábban a New England Patriots irányítója, Tom Brady vezetett 57 milliós garantált összeggel, megelőzve három másik irányítót: a dallasi Tony Romo-t (55 millió), a new orleans-i Drew Brees-t (55 millió), valamint a green bay-i Aaron Rodgers-t (54 millió). Matt Ryan idén lépett a 2008-ban megkötött újonc szerződésének az utolsó évébe, új szerződésének lejártakor pedig 32 éves lesz. Ryan a szerződésének megújításához a formáját kiválóan időzítette, mivel az elmúlt szezonban hozta legjobb számait, a hatodik legjobb QB teljesítményt nyújtotta, és először pályafutása során rájátszásba vezette a Falcons-t. Az irányítók között elfoglalt helyéről itt: https://helmet-to-helmet.eoldal.hu/cikkek/cikkek/na--ki-a-kiraaaly--.html

Jelenleg folyik az edzőtáborokban a felkészülés a szezonra, azonban sérülés miatt van néhány fontosabb hiányzó a trainingekről, akik jelenleg ún. PUP (physically unable to perform) listán vannak. A Houston Texans edzéseit lábsérülés miatt egyelőre nem látogatja sem a klasszis futó Arian Foster, sem a legendás Ed Reed. percy-harvin1_sy_600.jpgSzintén a lábával bajlódik a New Orleans Saints első számú elkapója Marques Colston. Sokadik, egymást követő műtétje után lábadozik a liga egyik legjobb tight end-je, a new england-i Rob Gronkowski. A Seattle Seahawks elkapója, Percy Harvin éppen az edzőtábor alatt szedett össze csípősérülést, amelyet lehet, hogy meg is kell műteni.  Harvin korábban is bajlódott sérülésekkel, így a Seahawks már akkor is vállalt némi kockázatot, amikor tavasszal a Minnesota Vikings-tól nagyon komoly draft cetlikért  cserébe megszerezte. Amennyiben a játékosok a szezon kezdetekor is PUP listán maradnak, akkor legalább a szezon első hat meccsét ki kell hagyniuk.

santonio_holmes-592.jpgNáluk rosszabb helyzetben van a New York Jets elkapója, a Steelers-szel bajnoki címet szerző, a 2008-as döntő legértékesebbjének választott Santonio Holmes. A kiváló WR lábközépcsont sérülés miatt valószínűsíthetően még a szezonkezdésre sem áll majd rendelkezésre, miután még nem épült fel teljesen műtétje után. Amennyiben Holmes nem lesz bevethető, akkor nagy bajban lesz a Jets, mert rajta kívül nincs elit elkapó a keretben.

sedrick-ellis-signs.jpgVisszavonult az egykori első körös védő falember, Sedrick Ellis. Az egykor szebb napokat látott Ellis-t a New Orleans Saints draftolta 2008-ban a hetedik helyen. Elejétől fogva kezdőként számoltak vele, azonban először csak 2010-ben tudta végigjátszani az egész alapszakaszt. Egyénileg ekkor futotta legjobb évét, ő zárt a legtöbb sack-kel év végén a csapaton belül. Egy évvel korábban bajnok is lett a Saints-cel. Idén júniusban egy éves szerződést kötött a Chicago Bears-szel mindössze 1 millió $-ért, ami töredéke volt annak, amit korábban New Orleans-ban keresett. Rövid pályafutásának hírtelen végét feltehetőleg ez a bérezési visszaesés jelenthette. Úgy döntött, hogy aprópénzért nem dolgozik.