Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Friss hús 6. - Sanders marad Pittsburghben

2013.04.16

emmanuel-sanders_original.jpgWR, Emmanuel Sanders marad a Steelers-nél a következő szezonban, mivel a Kohászok is megkínálták azzal a szerződéssel, amit a Patriots megajánlott neki. Tekintve, hogy Sanders csak korlátozott szabadügynök volt, így a Steelers-nek lehetősége volt megtartani, amennyiben ő is megadja a játékosnak érkezett legjobb szerződési ajánlatot. Mivel a Pittsburgh-nek a pénzügyi helyzete miatt (nem fértek már be a fizetési sapka alá) nem volt lehetősége hosszútávú szerződést ajánlani, ezért a kontraktus csak egy évre szól 2.5 millió $-ért. A Steelers egyébként bajban lett volna, ha Sanders is távozik a csapattól, miután WR, Mike Wallace-t Miamiba igazolása, TE, Heath Miller-t pedig műtét miatt veszítette el a csapat a következő idényre. Amennyiben ez bekövetkezett volna, akkor Ben Roethlisberger a három legjobb célpontjának mondhatott volna búcsút.

seneca-wallace-6-nfl.jpgQB, Seneca Wallace egy évre a Saints-hez szerződött. Wallace 10 éves pályafutása során kezdőként minimális számot tud felmutatni, a lejátszott meccseinek száma is csak 62. Nyilvánvalóan New Orleans-ban is csak a második számú irányító posztért fog kűzdeni Luke McCown-nal.

 

 shayne-graham.jpgK, Shayne Graham-et leigazolta a Browns, miután a csapat korábbi rúgója Phil Dawson távozott. Graham 2009 után a múlt szezonban játszotta újra végig a teljes idényt, a kettő közötti időszakban több csapatnál is csak beugró volt. A kiegészítő szerepek után 2012-ben Houstonba került, kezdőként, de nem ment neki jól a játék. A legutóbbi idényben a rúgók mezőnyének utolsó harmadában végzett, ha a berúgott kísérletek arányát nézzük (81,6%). 2001 óta tartó pályafutása során 13 különböző csapatnál megfordult már, de a Bengals-ban eltöltött hét év során (2003-2009) nyújtotta a legjobb teljesítményt, ekkor több 90% körüli éve is volt. 2005-ben bekerült az év csapatába és a Pro Bowl keretbe is. Több Bengals csapatrekordot is tart.

 

pace-sm.jpgOLB, Calvin Pace-t egy évre újraigazolta a Jets. Pace a 2003-as Draft első körének választottja volt. A Cardinals-ban eltöltött 5 évet, ezalatt talán csak egy jó idénye volt, igaz eleinte nem OLB-ként szerepelt.  Az arizónai évei közül épp a legutolsó sikerült a legjobban, aminek köszönhetően a Jets egy 6 éves 42 millió $-os szerződést kötött vele. A Jets-ben nem volt rossz (talán csak 2012-ben), de kiemelkedő számokat sosem hozott. A 32 éves védő legutóbbi szezonban kezdő volt minden meccsen, de a futás megállításában nem találta a helyét. Egyes szaklapok a 3-4-es védelemben játszó 34 OLB-ből csak a 31. helyre sorolták, tehát nem zárt jó évet. Ez intő jel lehet, hogy egy fiatal, dinamikus OLB-re szükség lesz a közeljövőben.

A Lions e hét hétfőn bejelentette, hogy több szabadügynökével is megegyezett a folytatásról. Jason fox, OT újraszerződtetésével a támadófalat próbálja stabilizálnia Lions, miután Jeff Backus visszavonult, Gosder Cherilus pedig a Colts-hoz igazolt. Willie Young, DE a jobboldali defensive end posztért lesz harcban az idény során olyan korábbi klasszisok, mint Cliff Avril  vagy Kyle Vanden Bosch helyén, akik már nincsenek a csapatnál. Joique Bell, RB 2012-ben a második számú futója volt a csapatnak Mikel Leshoure mögött a teljesített 414 futott yarddal, és harmadik lett a házi ranglistán a 485 elkapott yarddal. Ricardo Silva, a csere safety a múlt idényben 10 meccsen játszott 40 szerelést és 1 interceptiont ért el. További két sokadik számú elkapót is újraigazolt a Lions, Kris Durham-et és Brian Robiskie-t.

 

detroit-lions-sexy-superfans-intro.jpg