Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Teams Interested II.

2013.04.11

 

darrelle-revis-rich-kanejpg-bc3a64c06777b688_large.jpgDarrelle Revis (CB, Jets): "a liga egyik legjobb cornere jelenleg Párizsban nyaral, mialatt zajlanak a piaci események. A védőnek jelenleg élő szerződése van a Jets-nél (4 éves 46 milliós szerződése 2014-ben jár le), de a Buccaneers élénken érdeklődik iránta, mivel a télen elengedték legjobb CB-jükek, Talib-ot a New England-hez. A Bucs egy 2014-es 1. és 2. körös draft jogot adna, a Jets pedig egy ezévi 1. és 3. köröset kérne érte. A Bucs ráadásul hajlandó lenne évi 15 milliós fizetést is adni Revis-nek". Ezek voltak a legutóbbi hírek, amelyeket az átigazolás körül hallani lehetett. Ebből azóta sok minden meg is valósult. A legfontosabb, hogy Revis ősszel ott lesz a Buccaneers-Jets meccsen.....kalóz mezben. A Jets ugyanis elfogadta a Buccaneers ajánlatát, amely egy ezévi 1/13-as választásról (1. kör, 13. hely) és egy 2014-es 4. körös választásról (amely Revis teljesítményétől függően 3. körössé is változhat) szól. Revis a Kalózoknál a legjobban kereső defensive back-é válik új szerződésével, amely komolyan vetekszik a legjobb QB fizetésekkel is: 6 év, 96 millió $, amely évi 16 milliót jelent. Revis oldaláról egy szépséghibája van a dolognak, hogy garantált pénzt nem tartalmaz a kontraktus. A Bucs vezetőségének azonban ez a biztosíték kellett, mert ha jövőre Revis - tavaly komolyan megsérült - térde nem bírja a terhelést, és lapátra teszik, akkor nem kell nagy lóvét is csapni mellé útravalóul.

j-harrison.jpgJames Harrison (OLB, Steelers): a piac korábbi egyik legszaftosabb pletykája volt Harrisonnak az ősi riválisnál baltimore-ban tett látogatása. A Ravens gondolkodott abban, hogy a 34 éves, leszállóágban lévő kiváló védőt leigazolja, miután elvesztette - a visszavonuló Ray Lewis mellett - Kruger-t és Ellerbe-t. A Ravens azonban megszerezte Elvis Dumervil-t, az egyik legkiválóbb passz siettető védőt, így már nem volt szüksége Harrisonra. A Bengals-szal azonban folytatta a tárgyalásokat a korábbi Steelers kedvenc, és végül 2 éves szolgálatban állapodtak meg.  Harrison Cincinnatiba szerződéséhez két fontos megjegyzést érdemes fűzni. Az egyik, hogy korábbi csapatának csoport riválisához szól a kontraktus, akik legutóbb is a Steelers elől halászták el az egyik playoff helyet. Így évente kétszer fog megmérettetni korábbi csapat ellen. A másik megjegyzés pedig arról szól, hogyan fog illeszkedni Harrison játéka a Bengals-ba. A Steelers 3-4-es alapfelállásból bltz-ekre (szótár: https://helmet-to-helmet.eoldal.hu/cikkek/szotar/a-b.html) építő, agresszív védekezést játszott, amiben Harrison-nak kifejezetten az irányító támadása volt a feladata. A Bengals eleve 4-3-as védelemmel áll föl, és nem elsődleges célja a passrush.

 

 

felix-jones.jpgFelix Jones (RB, Cowboys): a Cincinnati Bengals érdeklődik a legutóbb Dallasban szereplő szabadügynök iránt. A Bengals már évek óta keres ütőképesfutót a csapatba. Tavaly megszerezték a New Englandtől távozó, The Firm-nek becézett, BenJarvus Green-Ellis-t , aki jelenleg a Bengals első számú futója. Az ideji offseason-ban is azon ügyködött a Cinci, hogy szerezzen mellé egy váltótársat, de Reggie Bush-ért sajnáltak elég pénzt áldozni, aki végül a Lions-hoz szerződött. Újabb lehetőségként adódik Jones beépítése, akinek tehetsége nem kétséges, de sajnos sérülékenysége és inkozisztens teljesítménye sem az. Jones a futó felhozatalt tekintve igen erős, 2008-as draft első körében kelt el. Ha megnézzük, hogy  az akkor draftolt futók - pl. Chris Johnson, Ray Rice, Jamaal Charles - milyen karriert futottak be, akkor azt kell mondani, hogy az övé eddig csalódás.


dansby.jpgKarlos Dansby (MLB, Dolphins): az egykori kiváló védő a Cardinals csapatával Super Bowl-t játszott 2009-ben, Majd egy évvel később Miamiba szerződött a második legdrágább ILB-ként az NFL történetében, de a szerződést nem tudta kitölteni a Dolphins-nál, mivel ezév márciusban kivágta a csapat. Jelenleg egyedül a Bengals kacérkodik a szerződtetésével.

 

edelman-j.jpgJulian Edelman (WR, Patriots): legutóbb New Yorkban járt méghozzá a Giants-nél. Annál a csapatnál, amellyel szemben a Patriots elveszette az utóbbi két döntőjét (igaz ebből csak a legutóbbin vett részt Edelman). A Giants-től eligazolt Hixon, így szükségük volt a pótlásra. Annál is inkább gondolhattak Edelman-ra, mert ugyanúgy bevethető visszahordóként, mint Hixon. Az üzlet viszont nem köttetett meg New Yorkban, mert Edelman úgy döntött, hogy végül marad Bostonban. Egyébként nekem nagy kedvencem Edelman. rendkívül sokoldalú játékos, és megbízható. Ezt bizonyítja, hogy az említett posztokon kívül, még CB-ként (!) is számoltak vele New Englandben. Tehát alapvetően támadó játékosként védő poszton is be lehetett vetni, és ebben a szerepkörben is nagyon odatette magát. A védelem tagjaként a Jets ellen legutóbb fumble utáni visszahordásból TD-t is szerzett. A tavalyi szezon végét, és a rájátszást lábtörés miatt ki kellett hagynia, ezért is lehet talán az, hogy a Patriots is végül csak egy éves szerződést kötött vele.

rolando-mcclain.jpgRolando McClain (MLB, Raiders): a Raiders korábbi első körben kiválasztott védője 1 éves 700.000 $-os szerződésben egyezett meg a Ravens-szel. McClain-ért egyáltalán nem kapkodtak a free agency alatt, a Ravens volt talán az egyetlen komoly érdeklődő. A védő egyáltalán nem dolgozott meg a pénzéért oaklandben, ennek köszönhető a csekély érdeklődés, és a rövid távú, aprópénzről szóló szerződés. Ezt támasztja alá az is, hogy a szerződés szerint McClain teljesítményétől függően emelkedhet a fizetése.

umenyiora.jpgOsi Umenyiora (DE, Giants): a kétszeres bajnok (2007, 2011), a 2005-ös sack-király, aki 2010-ben a legtöbb fumble-re (10) kényszerítette az ellenfeleket, idén szabadügynökké vált New York-ban. A 31 éves, rutinos védő (10 éve a ligában) iránt korábban érdeklődött a Detroit Lions, amely a pass-rusher részlegéből elküdte a szebb napokat is látott Kyle Vanden Bosch-t, és nem igazolta újra Cliff Avril-t. De a Lions nem akart újabb nagy nevet igazolni (további nagy pénzt kifizetni), miután megszerezte Reggie Bush-t és Chris Houston-t, valamint újraigazolta Louis Delmas-t. A Maimi is mutat ott érdeklődést a védő felé, továbbá szóba került a Ravens is, de Dumervil "piacra kerülése" csökkentette Osi esélyeit. Első szabadügynöki útja a korábban nem is emlegetett Falcons-hoz vezetett. Ezzel kapcsolatban korábban igen sokat mondóan ezt nyilatkozta: "The only thing I can think of that would be better than being able to win in New York would be to be able to win here in Atlanta." (Az egyetlen dolog, ami jobb lehet, mint a New York-kal nyerni, az itt Atlantában nyerni." Ennek az lett a vége, hogy két évre leszerződött a Falcons-hoz 8.5 millió $-ért. A Solymók így megtalálták a távozó John Abraham utódját, bár nem hosszú távra a 31-éves Umenyiora-val.

kolb.jpgKevin Kolb (QB, Cardinals): az Arizona elbocsátotta Kolbot, akiért a Jets érdeklődött korábban. Azóta megegyezett a Bills-szel 2 évre 12 millió-ban. Buffaloban Ryan Fitzpatrick helyére kerestek kezdő irányítót, akit a múlt hónapban tettek ki. Kolb nem elsőrendű megoldás, szerepelhet kezdőként is, de várható QB húzás is a drafton. 

asomugha.jpgNnamdi Asomugha (CB, Eagles): a nem is olyan rég a legjobb CB-nek tartott védő mindössze egy éves szerződést kötött a San Francisco 49ers-szel, potom 1.3 millió $-ért. Az utóbbi két éve pocsékul sikerült Philadelphiában, nem találta a helyét az Eagles rendszerében. Aminek az lett az eredménye, hogy a múlt évben az irányítók 120.6 passer rating-et tudtak összehozni az ő általa felügyelt területek felé menő passzokból. Nagy kérdés, hogy vissza tud-e térni régi önmagához. Nagy szüksége lenne a Frisco-nak egy jó védőre a hátsó sorokban, mert a legutóbbi rájátszásban se Matt Ryan, se Joe Flacco nem kímélte a 49ers secondary-t.

 camp.jpgJason Campbell (QB, Chicago): az egykori első körös választott (a Washington Redskins még fel is tradel-t érte, őrületes ellenértékért: egy 3. körös, és egy 2006-os 1. és 4. körös draft jogért) nyolc éves pályafutása alatt finom szólva se váltotta be a hozzáfűzött reményket. Elfogyasztott három csapatot úgy, hogy kezdő irányítóként gyakorlatilag mindenhol megbukott. Tavaly a Bears kifejezetten Jay Cutler cseréjeként szerződtette. Campbell ennek ellenére kijelentette, hogy úgy szeretned szerződni, hogy esélye legyen a kezdő pozicióért harcolni. Az irányító problémákkal kűzdő csapatok közül végül a Browns igazolta le 2 évre, feltehetőleg Brandon Weeden mögé cserének. 

pollard.jpg

Bernard Pollard (SS, Ravens): a betonkemény ütközőt (erről a Patriots játékosai tudnának a legtöbbet mesélni, miután Brady-t, Welker-t, Gronkowski-t is sérülést érően vitte földre korábban, az idei AFC döntőben pedig Ridley-t ütötte ki egy fumble-ért) a Titans szeretné a soraiban látni, amely rutinos védőkkel akarja megerősíteni halovány védelmét (a legtöbb pontot kapták tavaly). Ennek érdekében egy 1 éves szerződésben egyeztek meg.

 dumervile.jpgElvis Dumervil (DE, Broncos): egy őrületes adminisztrációs hiba maitt a klasszis DE lapátra került Denverben, Dumervil rögtön ki is rúgta a hibázó ügynökét. Korábban érdeklődött iránta a Ravens, a Pats, a Titans, a Steelers és természetesen a Broncos is. A védő szívesen maradt volna Denverben, a Denver pedig szívesen igazolta volna vissza. De ez már csak álom marad.... A sok elvesztett nagyágyú után a Hollók ugyanis elkezdték a védelem feltöltését (betonnal), és megegyeztek Dumervil-lel, aki félelmetes párost alkothat Terrell Suggs-szal, a Ravens sack-királyával. Mondjuk, ha 2011-ben együtt játszottak volna, akkor ketten együtt 23-szor döngölték volna földbe az irányítókat. A tandem összehozásának persze 35 millió dollárnyi ára van 5 évre, ami egyebekben csak fele annak, ami denveri szerződésében foglaltatott.

reed.jpgEd Reed (FS, Ravens): Reed 7 milliót keresett a múlt szezonban, és korábban azt nyilatkozta, hogy olyan ajánlatra vár, amely biztosítja neki ezt az összeget a további években is. A Ravens és a Texans tett ajánlatot számára. Mindkét csapat szűken van a fizetési sapka alatt, így behatároltak a lehetőségeik (Ravens 15.7 millió, Houston 12.9 millió). A Ravens-nél fókuszba került ezalatt az Oakland Raiders korábbi safety-je Michael Huff, aki ugyan minőségben nem egyenlő Reed-del, de 4 évvel fiatalabb és olcsóbb is. Végül a Texans lett a befutó. 3 éves, 15 milliós szerződésre kanyarította oda a nevét Reed.

lechler-arc.jpgShane Lechler (P, Raiders): a liga talán legjobb, legerősebb lábú puntere a Texans-hoz szerződött 3 évre 5.5 millió $-ért. Lechler 2002-ben egy vesztes Super Bowlig jutott az Oakland Raiders-szel (Raiders-Buccaneers 21-48). Begyűjtött számtalan egyéni elismerést: 7-szeres Pro Bowl választott, 9-szer az év csapatának tagja, sőt beválasztották a 2000-es évek csapatába is, amelybe a 2000-2009-ig tartó időszak legjobb játékosai kerültek be posztonként. Itt olyan nevek között szerepel, mint pl. QB, Tom Brady; TE, Tony Gonzalez; MLB, Brian Urlacher; FS, Ed Reed; WR, Randy Moss; az inaktívak közül pedig WR, Marvin Harrison; RB, LaDanian Tomlinson; SS, Brian Dawkins. Karrierje során 47.2 yard/punt átlagot hozott össze, ami a legjobb az NFL történetében. Összehasonlítás képpen a New England Patriotsban játszó magyar származású Meskó Zolinál ez a szám 43,1, ami átlagos a ligában.

ginn.jpgTed Ginn (WR, 49ers): a Bengals helyett a Panthers lett a befutó, amely egy éves szerződést ajánlott az elkapónak. 2012-ben gyakorlatilag csak visszahordóként jutott szerephez a kivételes gyorsaságú elkapó. Ginn a 49-eseknél töltött három évében 3 visszahordott TD-t ért el, a kezdőrugások után megtett átlaga 23 yard, a puntok utáni visszahordások átlaga 12 yard volt. Ginn célja az új szerződéssel az volt, hogy ismét komolyabb szerephez jusson a támadósorban (2008-ban a Miami-ban 790 yardot teljesített elkapóként). Ron Rivera a Panthers edzője amellett, hogy elismerte Ginn speciális egységben hasznosítható képességeit, úgy vélte, hogy a WR poszt mélyítésére is alkalmas. Mindenestere az egy éves szerződés nagy kockázatot nem jelent.

freeny.jpgDwight Freeney (DE, Colts): a bostonba látogató védő nagyon szenvedett 3-4 OLB-ként a Colts-ban tavaly, de 4-tagú védőfalra épülő New England védelemben játszhatott volna kedvenc posztján. De úgy néz ki, hogy másik 4-3-as védelem után kell néznie, mert a Pats egyelőre letett a szerződtetéséről. Egy másik AFC nagyágyúnál, a Broncosnál is járt Freeney, de megegyezés nem született egyelőre. Úgy néz ki - az utóbbi szezonok gyengébb számai (5 sack, 12 tackle), kora (33) és a halvány érdeklődés alapján kijelenthető - hogy a csúcson már túl van az elmúlt évtized kiváló védője (tagja a 2000-es évek csapatának, számos egyéni díjjal rendelkezik, bajnok 2006-ban). Új érdeklődőként feltűnt a Saints.

 url.jpgBrian Urlacher (MLB, Chicago): a hosszú pályafutása során számos egyéni díjat begyűjtő védő, 2006-ban Super Bowl-ig (Colts-Bears 29-17) vezette a Chicago Bears-t. Ő és a védelem vitte be hátán a csapatot, hiszen akkoriban (sem) a támadósorról szólt a szezon Chicago-ban (egy bizonyos Rex Grossman, QB, irányított akkortájt). Jelenleg korlátozott szabdügynök, tehát ha a Bears megadja a többi csapat által tett legjobb ajánlatot Urlacher-nek, akkor Chicago-ban marad. A legfrissebb hírek szerint annak ellenére, hogy korábban a Bears vezetősége azt nyilatkozta, szeretné megtartani a Hall of Fame társaságba majdan nagy valószínűséggel bekerülő védőt (aki egész pályafutását a Maciknál töltötte), a felek úgy döntöttek, hogy továbblépnek. Így a korábbi két kérő, a Cowboys és a Vikings kerül a tárgyalások középpontjába.

 cruz.jpgVictor Cruz (WR, Giants): Eli Manning, a Giants irányítója semmiképpen sem szeretné elveszteni legfontosabb célpontját, így állítólag megfontolja a szerződésének átstruktúrálását is.

 

  

 fitzp.jpgRyan Fitzpatrick (QB, Bills): a Titans két éves megállpaodásban egyezett meg az irányítóval, miután a korábbi veterán csreirányítót Matt Hasselbeck-et elküldték. Fitzpatrick így a másodéves Jake Locker mögé kerül backup-nak, és bizonyíthatja, hogy nem véletlenül kapott nagy pénzt anno a Bills-nél. 

 

long.jpgJake Long (OT, Maimi): Ramshez szerződött.

 

 

k-davis.jpgKellen Davis (TE, Chicago): a Jets, a Bengals és a Steelers érdőklödi jelenleg Davis iránt. A kérőkhöz csatlakozott már a Browns is. 

 

abraham.jpgJohn Abraham (DE, Falcons): a Patriots-nál járt....

 

 

wells.jpgBeanie Wells (RB, Cardinals): Bengals, Steelers.

 

 

brads.jpgAhmad Bradshaw (RB, Giants): a futó iránt érdelkődik az évek óta gyenge futójátékkal rendelkező Packers, amely lemaradt Steven Jacksonról (Falcons-hoz szerződött). A Steelers is tárgyal Bradshaw-val, miután Rashard Mendenhall-t elengedte Arizónába, és Beanie Wells-t pedig nem találta elég meggyőzőnek a találkozások során. Bradshaw mindössze egy éves szerződést szeretne kicsikarni annak érdekében, hogy jövőre jobb sansszal induljon a piacon. Esélyeit növeli a maradék RB piac karcsúsága (az előbb említett Wells-ben, és a veterán Michael Turner-ben már kevés a potenciál). A Jets is beszállt a buliba, mivel elvesztette a Titans-hez távozó egyetlen épkézláb futóját Shonn Greene-t.

 

sand.jpgEmmanuel Sanders (WR, Steelers): az elkapó után a Patriots érdelkődik, de a Steelers is megtartaná.