Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AFC East 2014 (frissítve)

2014.06.11

Március 11-én nyitott az átigazolási piac, és a jelentősebb szabadügynökök már meg is kötötték szerződéseiket. A szokásosan ilyen tájt indított sorozatban sorra veszem csoportonként, hogyan alakultak át az egyes csapatok keretei, kivel erősödtek, kivel gyengültek a gárdák. Természetesen csak a fontosabb igazolásokra, eligazolásokra térek ki, mert nem lehet, és nincs is értelme minden mozgást lekövetni.

A játékosok nevére kattintva némi plusz infó érkezik a játékossal, az üzlettel kapcsolatban, de mindig csak annál a csapatnál ahova szerződött (a távozóknál tehát nincs). Pirossal külön is kiemeltem a legjelentősebb érkezőket és távozókat. Elsőként jöjjön az Amerikai Főcsoport Keleti csoportja. 

 

AFC

East 

 bills-eredmenyhez.jpg Buffalo Bills 

Érkezők:

scott-chandler-catch.jpg

chris-williams-sam-bradford-justin-smith_pg_600-v.jpg

keith-rivers-dallas-cowboys-v-new-york-giants-v.jpg

brandon-spikes-ryan-fitzpatrick-v.jpg

corey-graham--def-v.jpg

TE, Scott Chandler  G, Chris Williams OLB, Keith Rivers ILB, Brandon Spikes DB, Corey Graham 

 

Távozók:

FS, Jairus Byrd >> New Orleans Saints 6 év, 56 millió (28 millió garantált). Byrd-öt tavaly is csak franchise tag-gel tudta megtartani a csapat. Idén sem sikerült szerződést kötni a gárda egyik legjobb védőjével, így távozott a csapattól. 2013-ban kicsit gyengébb évet produkált, csak 9 meccsen lépett pályára kezdőként (igaz 5 meccset ki is kellett hagynia), de alapvetően ligaelit safety-ről van szó. WR, Stevie Johnson >> San Francisco 49ers

 

Összegzés:

Két fontos távozó volt a Bills-nél, amelyből az egyik maximálisan pótolva lett, a másikat viszont nehéz lesz. A Buffalo legjobb elkapója, Stevie Johnson átköltözött San Francisco-ba, de helyét az idei draft 4. választottja, Sammy Watkins bőven át tudja venni, nagy reménységnek tartják. Kifejezetten jól néz ki az elkapó brigád Buffalo-ban, ráadásul ez kiegészül TE, Scott Chandler-rel, akit maradásra bírtak. A támadófal is erősödött két emberrel. A piacról érkező Chris Williams valószínűleg az egyik kezdő guard lesz, a draft 2. köréből pedig Cyrus Kouandjio a fal jobb szélén kap majd helyet. További két választás is jött a draftról, amely mélyítheti az offense line-t. Ez mind szép, de a támadójáték nagyban függ majd az irányítók teljesítményétől. A négy, keretben lévő QB együttesen rendelkezik húsz meccsnyi kezdőtapasztalattal. A "legrutinosabb" ilyen szempontból a tavaly a draft első kőrében elhozott E.J. Manuel, aki tíz meccsen volt kezdő újonc évében. Biztos, hogy idén is neki adják meg az esélyt először, hogy bizonyítson.

És akkor visszatérve a legnagyobb hiányzóra. Az NFL jelenlegi legjobb free safety-jét engedte el a Bills. Jairus Byrd-öt jelenleg egy-az-egyben nem tudja kiváltani senki a keretből, sok fiatal van, akik eddig nem sokat tettek le az asztalra. A tavasszal érkező veterán, Corey Graham sem az a kategória, ráadásul lehet, hogy inkább CB-t fog játszani. De reménytkeltő, hogy tavaly a sérülés miatt több meccset kihagyó Byrd nélkül is top 5-ös volt a passzvédekezése a Bills-nek. Ebben persze sokat segített, hogy a védelem első sora kiváló nyomást helyezett az irányítókra. De ez idén is meglehet, hiszen az állomány nem változott elől. A futás elleni védekezésre viszont ráfért egy igazi romboló az elmúlt év adatai alapján (5. legrosszabb). A védekezés megszilárdításában nagy segítség lesz Spikes, aki az egyik legjobb a futás megállításában.

Ha a futás elleni védekezést az érkezőkkel tudják stabilizálni, és a passzvédekezést a tavalyi szinten tudják tartani, akkor már csak egy jó irányító kell, aki játékba hozza az ígéretes célpontokat. A futójáték már tavaly is elit szinten mozgott. Ha összejön mindez, akkor meglepetés csapat lehet a Bills.

 

dolphins-sapkarol.jpgMiami Dolphins

Érkezők: 

brent-grimes-def.jpg

randy-starks-def-v.jpg

louis-delmas-def-v.jpg

cortl-finnegan-def-v.jpg

  knowshon-moreno-run-v.jpg  branden-albert-positioning-v.jpg
CB, Brent Grimes DT, Randy Starks FS, Louis Delmas  CB, Cortland Finnegan  RB, Knowshon Moreno  OT, Branden Albert

 

Távozók:

SS, Chris Clemons >> Houston Texans & CB, Nolan Carroll >> Philadelphia Eagles & CB, Chris Owens >> Kansas City Chiefs & DB, RJ. Stanford >> Cincinnati Bengals & DT, Paul Soliai >> Atlanta Falcons & DE, Martin Vaughn >> Detroit Lions & G, John Jerry >> New York Giants

 

Összegzés:

Tavaly az utolsó meccsen maradt le a rájátszásról a Miami, nem túl fényes 8-8-as mérleggel. Az összességében sikertelen szezon egyik kulcsa a támadófal gyengélkedése volt. Semmilyen védelmet nem adtak az irányítónak, a futójáték pedig az egyik legrosszabb volt a ligában. Ráadásul év közben balhé is kipattant az egység háza táján. Így tehát a holtszezon egyik prioritása lett ennek a falnak a rendbe tétele. Öten távoztak az offensive line-ból. Helyükön a legnagyobb erősítést a szabadügynök piacról érkező Branden Albert, a draft 1. körében kiválasztott Ja'Wuan James, és a 3. körben húzott Billy Turner jelenti. Ezenfelül további cserék is érkeztek még a piacról. Ahogy említettem, botrányos volt a futás tavaly Miamiban. Idén ezen Moreno lendíthet, aki jó formába került 2013-ban. Az elkapó szekció eddig sem volt rossz a Dolphins-nál (ami ugyan tavaly nem látszott a passzjáték eredményességén), de most két újabb minőségi választással erősítették meg a draft 2. és 6.köréből.

A támadófal mellett a másik komoly vérátömlesztésen átesett egység a secondary. Clemons pótlása lesz a legnehezebb, valószínűleg Delmas-nak kell majd megoldania. Grimes kiváló szezont futott, őt meg kellett tartani. Ő az egység legjobbja. Viszont többen távoztak mellőle a tavalyi kezdőből, rotációból. De megmaradt a tavalyi 2. és 3. körös cornerback választásból Jamar Taylor és Will Davis, most rajtuk a sor, hogy bizonyítsanak. A poszt további erősítésére jött Finnegan, és egy 4. körös pick a drafton. A védelem első soraiban érdemi változás nem történt. Starks az egyik legmegbízhatóbb védője a Delfineknek, maradásával teljes a tavalyi keret. Passzsiettetésben nem szerepelt rosszul a csapat az elmúlt szezonban, de a földön nagyon verhetőek voltak. Emiatt nem ártott volna egy kis erősítés a front7-be.

Sok most a kérdőjel a Miami keretében, sok volt a változás. Nagyon mélyről kellene a futójátékot összerakni egy új támadófallal, új futóval. Az elkapó gárda nagyon jó lenne, ha az irányítónak van ideje eljuttatni hozzájuk a zsugát. Az újjá alakuló secondary pedig teljes homály.

 

pats-eredmenyhez-fb.jpg New England Patriots 

Érkezők:

edelman-catch-v.jpg

wendell-new-england-patriots-v.jpg

brandon-browner-hit-v.jpg

lafell-catch-v.jpg

darrelle-revis-nfl-divisional.jpg

WR, Julian Edelman C, Ryan Wendell CB, Brandon Browner CB, Darrelle Revis

 

Távozók:

RB, LeGarrette Blount >> Pittsburgh Steelers & ILB, Brandon Spikes >> Miami Dolphins & CB, Aqib Talib >> Denver Broncos

 

Összegzés:

A Patriots-nál lehet mondani, hogy nagyjából 15 éve mindig arról szól a holtszezon, hogyan lehet a keretet a bajnoki cím megnyeréséhez tökéletesíteni, illetve úgy fiatalítani, hogy folyamatosan a csúcsra törjenek. 2013-ban is elég komplett volt már a keret ahhoz, hogy a kulcsemberek sérülései ellenére is eljussanak az AFC döntőig. Tavaly azonban a Broncos és a NFC ászai azért jobb erőt képviseltek, mint a Pats így tavasszal az lehetett a cél, hogy ezt a hátrányt ledolgozzák a keret réseinek betömésével.

A támadóoldalon érkezett Brandon LaFell esetleges mélységi célpontnak, miután tavaly az újonc, megfiatalított elkapó gárda egyik tagja sem tudott megfelelni folyamatosan ennek a feladatnak. Edelman újraigazolásával megmaradt Brady tavalyi legkedveltebb célpontja. Ha egészségesek lesznek a többiek is - ami a legutóbbi szezonban nem volt jellemző - akkor idén újra működhet a passzjáték. Ehhez még nem ártana végre egy sérülésmentes évet produkáló Rob Gronkowski, aki a legmeghatározóbb faktora a Patriots offense-nek. Sokan vártak is TE húzást a drafton, tekintve, hogy Gronkowski az utóbbi két szezonban csak a meccsek felén tudott ott lenni, és már többször is műteni kellett. De az edzői stáb egyelőre bízik a szerencsésebb folytatásban. A futók közül távozott az elmúlt év meglepetésembere, LaGarrette Blount, aki a szezon második felében jelentős részt vállalt a támadójátékban. Ettől függyetlenül Stevan Ridley a csapat első számú futója, így meg fogják oldani Blount kiszállását. Egyrészt a drafton is jött futó a rotációba, másrészt továbbra is a passzjáték lesz az első számú fegyver. Tavaly inkább kényszerből támadtak annyit a földön, mivel a passzolás szenvedett a sérülések miatt és a fiatalok rutinjának hiányában. Brady előtt a támadófal akár változatlan is maradhat, mivel Wendell új szerződést kapott, komoly távozó pedig nincs. Ez tavalyelőtt jó hír lett volna. A legutóbbi szezonban viszont váratlanul sokat hibáztak Mankins-ék, főleg kulcsszituációkban. Lehet, hogy emiatt lesz is változás a kezdők személyében. Éppen Wendell helye a leglabilisabb, akár a draft 4. körében érkező, Bryan Stork is lekörözheti a versenyben. További csere kaliberű játékosok is érkeztek mélyítés képpen a drafton a támadófalba. Nem szóltam még arról, hogy Brady 37 évére tekintettel, keresi a csapat a lehetséges utódokat. Három éve egy 3. körös választást áldoztak erre, most a 2. körben húzták Jimmy Garoppolo-t .

A támadóegység évek óta az egyik legjobb New England-ben, de 2013-ban a védelem is felnőtt melléjük. Igaz a szezon második felében már visszaestek a sérülések miatt. Kapott pontokban így is a tizedik legjobb teljesítményt nyújtották. Elsősorban a futások megállításával akadtak problémák miután sorra estek ki a kulcspozícióból a meghatározó emberek. Emiatt a védőfal mindenképp megerősítésre, fiatalításra szorult, amit a drafton az első választásukkal és egy 6. körös pick-kel teljesítettek.  Dominique Easley igen kockázatos húzás volt az első körben, tekintve, hogy két térdsérülésen van túl. Komoly távozó viszont innen se volt, így az egység jobb lehet idén, főleg ha Easley beválik. A futójáték limitálásában szintén nagy szerepet játszó linebacker sor azonban fontos embert veszített Spikes elszerződésével. A liga egyik legjobb futás rombolójának helyét a másodéves, jamie Collins fogja átvenni a kezdőben, aki tavaly már mutatott tehetségéből. A kezdők jók az LB sorban, viszont nem megnyugtató a poszt minőségi mélysége. Erre már nem jutott pénz a holtszezonban, ugyanis a legnagyobb priorítást a CB egység kapta a szabadügynök piacon. Tavaly már egészen jó játékot mutatott az évekig gyengélkedő secondary, elsősorban AqibTalib-nak köszönhetően, akivel azonban nem tudtak megegyezni. Ráadásul sérülések itt is közbeszóltak a konzisztens, jó játékba, így kellett a további kakaó a védelem hátsó vonalába. Revis és Browner érkezésével végre kialakulhat egy olyan egység, amely a liga elitjébe tartozik, kiváló emberfogó képességekkel. A secondary-ben a safety pozíció az, amely kissé vékony maradt. A kezdő erős oldali safety-vel, Steve Gregory-val nem hosszabbított a csapat, helyére kezdő potenciállal bíró játékos nem érkezett. Bízik az edzői stáb a keretben lévő fiatalokban, akik tavaly-tavalyelőtt már mutatta jó dolgokat.

Összességében erősödött a keret, de továbbra is nagy a sérülés faktor a kulcspozíciókban. Szinte minden egységben több olyan játékos van, aki kora vagy korábbi sérülése miatt idén is kockázatot jelent. Ezentúl nagy befolyással lesz a Patriots szereplésére az is, hogy akár a támadósorban, akár a védelemben tavaly-tavalyelőtt már bemutatkozó fiatalok mennyire tudnak meghatározó játékosokká válni.

 

 

jets-eredmenyhez.jpg New York Jets

Érkezők: 

 

  willie-colon---rex-r-v.jpg   nick-folk-kicking.jpg

erick-decker-catch-v.jpg

  calvin-pace-def-v.jpg

michael-vick-escape.jpg

 chris-johnson-run-v.jpg
 G, Willie Colon  K, Nick Folk  WR, Eric Decker OLB, Calvin Pace  QB, Michael Vick RB, Chris Johnson

 

Távozók:

CB, Antonio Cromartie >> Arizona Cardinals & OT, Austin Howard >> Oakland Raiders & QB, Mark Sanchez >> Philadelphia Eagles & DB, Isiah Trufant >> Cleveland Browns

 

Összegzés:

Egykor nagy nevű veteránok távoztak a Jets-től vagy nem kaptak új szerződést. Antonio Cromartie, Ed Reed, Kellen Winslow vagy Santonio Holmes távozásán túl tud lépni a csapat. Egyrészt nem hoztak elég lendületet New York-ba (a rájátszásba sem jutott a Jets), másrészt a jövőt már amúgy sem ők képviselték, nem utolsó sorban pedig elég jól sikerült a pótlásuk. Támadó oldalon Decker önmagában jobb lesz, mint Holmes volt, és a draft közepén hozott két elkapó további mélyíti a posztot. Winslow helyét pedig Jace Amaro fogja átvenni, akit a 2. körben halászott a Jets. Az elkapósor jól néz ki, itt is - akárcsak a Bills-nél - az irányítón sok fog múlni, aki tavaly szintén egy újonc volt. Geno Smith egyből mélyvízbe került, ami azt eredményezte, hogy a második legrosszabb passzjátékot tudta csak felmutatni a Jets. Igaz, hogy a támadófal sem segítette túlságosan a fiatal QB-t. Az offensive line a következő szezonra nagyjából ugyanaz maradt, így nagyon össze kell szednie magát az egységnek az irányító megvédésben, mert ebben tavaly az egyik leggyengébb volt az NFL-ben. A támadófallal ellentétben az irányító személye viszont nem biztos, hogy ugyanaz marad. Smith-nek időre van szüksége, így lehet, hogy a sok csatát megélt, és abban le is amortizálódott, az Eagles-ből kiszoruló, Michael Vick lesz a kezdő. Ha nem, akkor mentornak mindenképpen jó lesz. A földön tavaly is remekül támadott a Jets, ami a mobilis Vick, és - ha hajlandó játszani - a kiváló Chris Johnson érkezésével még jobb lehet.

A védelemben a free safety és a cornerback poszt (ahonnan Reed és Cromartie távozott) a drafton kapott erősítést, az 1.,a 3. és a 6. körben. Calvin Pryor, aki összességében a 18. helyen kelt el, egyből kezdőbe várhatja magát safety-ként. A védelem további egységei lényegében egyben maradtak. Calvin Pace újraigazolásával a csapat egyik legjobb passzsiettetője biztosítja továbbra is a nyomást az ellenfél irányítóján.

Összességében sikerült a lukakat befoltozni a kereten, elég komplett a társaság. Már csak a minőség kérdéses mondjuk az irányító poszton vagy a támadófalban.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

free sample tadalafil

(ReoloDiob, 2022.06.27 17:42)

Hbxzuw https://newfasttadalafil.com/ - Cialis Amoxicillin 250 Mg 30 Caps Xkmxdc Sqnico Viagra Sales Canada <a href=https://newfasttadalafil.com/>cialis online ordering</a> try cialis free Geecky Dvsoih Switching to Xrays and better scanners greatly reduced the time it took to produce a scan. https://newfasttadalafil.com/ - Cialis Nrhrrv