Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Menetrend gyors mustra II.

2014.04.25

Folytatódik a szemezgetés a szezon második felével. Bemelegítés nélkül, erősen vágunk a közepébe...

9. hét

.... a Két Férfi Egy Eset következő epízódjával. Ismét forog a Brady vs Manning oktatófilm két ikon főszereplésével 16. alkalommal. A tavalyi alapszakasz meccs felvezetésben kicsit statisztikáztam. Azóta annyit változott a helyzet, hogy azt a mérkőzést (ami várakozásoknak megfelelően fergeteges volt) a Brady vezette Patriots nyerte 24 pontos hátrányból felállva, egy örületes Broncos bakinak köszönhetően. A szezon fontosabb meccsét azonban Manning-ék nyerték az AFC döntőjében simán, egy megtizedelt Patriots ellen.

brady-vs-manning.jpg

Ezután "levezetésnek" jön még az újabb csontzene a Ravens és a Steelers hangszerelésében.

10. hét

A Superdome-ban nem lesz könnyű dolga a 49ers-nek. A Saints hazai pályán nagyon jó. 2013-ban is ugyanebben a felállásban három egységgel jobbak voltak a Szentek. Két különböző harcmodor, két eltérő stílusú irányítóval. Brees-ék a levegőben támadnak, Kaepernick-ék a földön jobbak.

Packers - Bears visszavágó, bár ez Green Bay-ben szerintem nem lesz olyan izgalmas. Rodgers-ék otthon nem kegyelmeznek.

11. hét

Az első hét után Andrew Luck találkozik a másik legendával - Peyton Manning után - Tom Brady-vel is. A legutóbbi rájátszásban a Patriots egyértelműen megmutatta melyik a jobb csapat. De meglepő módon nem Brady főszereplésével. A vezér átadta a terepet a futójátéknak, és LeGarrette Blount-nak, aki lerendezte a Colts-ot. A novemberi meccsen viszont biztosan más játékot fogunk látni. Blount már nincs a csapatnál, és amíg Brady a fedélzeten van, addig a passzjáték lesz a domináns.

12. hét

A Cowboys - Giants rivalizálás mindig jó meccset hoz. Tavaly mindkétszer a Dallas nyert, de 2013-ban Eli Manning épp a rosszabbik arcát mutatta. A Giants adta el a legtöbb labdát a ligában, és a második legrosszabb turnover mutatóval zárt. Ráadásul futójáték sem létezett, hogy kisegítse a passzjátékot. Egy-egy rossz év után össze szokta kapni magát a NYG, Manning-nél is jöhet a hullámhegy.

13. hét

Ez egy nagyon erős forduló lesz. Kezdődik a Hálaadáskori csoportrangadókkal, Lions - Bears, Cowboys - Eagles. És a csúcsmeccs: 49ers - Seahawks első felvonás. Az utóbbi évek legnagyobb csoporton belüli harca, alapszakasz és rájátszás meccsekkel tűzdelve. Az idén a döntőbe jutás is ebben a párharcban dőlt el a Seahawks javára. Két hasonló csapat: mobilis irányítóval, kiváló futójátékkal, elit védelemmel.

richard-sherman-michael-crabtree-tipped-pass-nfc-championship-game.jpg

De óvatosan kell bánni a pulykaevéssel, mert a desszert is megterhelő lesz vasárnap. Jön a Steelers - Saints, Packers - Patriots, Chiefs - Broncos.

14. hét

Látványos légiháború várható a Hétfő Esti Rangadón Green Bay-ben, erre garancia Aaron Rodgers és Matt Ryan, valamint a Packers és a Falcons elkapó egysége.

15. hét

49ers - Seahawks part II. Ezen eldölhet a csoportelsőség.

16. hét

A sugárhajtású gép Revis Island-en landol, amely valaha New York-ban volt?!

A megfejtés > A liga jelenlegi legjobb cornerbackjének, Darrelle Revis-nek egykori és jelenlegi csapata csap össze, amikor a Patriots fogadja a New York Jets együttesét. Bostonban Revis nélkül is országos egyes a meccs, vele meg pláne. 

darrelle-revis-intercepts-randy-moss.jpg

17. hét

A rájátszás szempontjából itt szinte minden meccsnek jelentősége lesz. 2013-ban hét csoportban is volt jelentősége az utolsó fordulónak, sőt az NFC East-ben és az NFC North-ban csak ekkor dőlt el, hogy ki lesz a csoportgyőztes, aki egyedüliként bejut a rájátszásba a csoportból.