Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A-B

2013.03.22

All-pro

az NFL álomcsapatába beválogatott játékosokat jelöli.MInden évben kiválasztják az adott év posztonkénti legjobb játékosait.Több szervezet is választ álomcsapatot, így van pl. The Associated Press NFL All-Pro Team, The Sporting News, Newspaper Enterprise Association All-Pro Team (1997 óta már nem adják ki)

AP (The Associated Press)

Amerikai hírügynökség, New york-i székhelyű nonprofit társaság.

Automatic first down (automatikus első kísérlet)  az egyes büntetések után - például pass interference vagy minden egyéni szabálytalanság - automatikusan az első kísérlettel következhet a támadócsapat, függetlenü attól, hogy a büntetés mértéke elegendő lett volna-e az "első és tíz" eléréséhez
Backfield (hátsó terület) a falemberek vonala mögötti terület.
Backup (csere, tartalék) az a játékos, aki nem kezdett a meccsen, de később becserélhető.
Ball hawk (labdavadász) a labdaszerzéshez különösen jó érzékkel rendelkező védőjátékos.
Bench (kispad) a cserék zónája a pálya mellett.
Black Monday (Fekete Hétfő) az NFL alapszakaszának utolsó, 17. fordulóját követő hétfő, a gyenge idényt záró csapatoknál sokszor ekkor történnek meg a kirúgások és lemondások.
Blackout (elsötétítés) amennyiben egy adott NFL mérkőzés előtt 72 órával nem kelt el az összes jegy a stadionban, akkor térségi tv-ben a találkozó nem közvetíthető
Blind side (vakoldal) az irányító dobókezével ellentéses oldala. Azért különösen fontos az irányítónak ezt az oldalát védeni, mert abból a területből kevesebbet lát, amikor a játék elindításakor megkapja a labdát.
Blitz az irányító siettetésére (arra kényszerítésére, hogy gyorsan kelljen szabadulnia a labdától), földre vitelére irányuló játékhívás, amelyet egy vagy több, nem a támadófalban játszó játékos hajt végre.
Block (feltartóztatás) az ellenfél elé olyan beállás, belépés, amely megakadályozza, hogy továbbhaladjon, hogy végrehajtasa feladatát.
Block in the back (hátulról lökés) szabálytalanság, a labdát nem birtokló játékos hátulról történő, derék feletti megérintése, lökése.
Boom or bust ("mindent vagy semmit") olyan játékos, akinél még nem lehet eldönteni, hogy nagyon befut vagy csőd lesz a pályafutása.
Box egy képzeletbeli terület a védőfalemberek mögött 5 yard mélyen.
Bust (csőd) olyan játékos, akit nagy elvárások elé állítanak, akinek nagy pályafutást jósolna, de végül kudarcot vall. Képességei miatt a drafton az első körben a legelején választják.
Bye week (szabad hét) a csapat nem lép pályára az adott fordulóban. Az alapszakasz 4-11. hete között minden héten kimaradnak egyes csapatok a fordulóból, úgy hogy mindenki egyszer kimarad. A rájátszásban pedig a két főcsport  első két kiemelésű csapata  nem játszik az első körben.